Wat dacht u van steentapijt?

wat is steentapijt

Steentapijt of siergrind is een naadloze en decoratieve vloerafwerking. Het is een samenstelling van grind (met een korrelgrootte van 1-2mm, 2-3mm of 3-4mm) en een tweecomponenten epoxyhars. De dikte van het steentapijt is ± 6mm, afhankelijk van de korrelgrootte. Door zijn verschillende toepassingsmogelijkheden en een onbeperkt aantal kleuren, die onderling ook nog eens gemengd kunnen worden, is er voor elk wat wils.

Bovendien kan steentapijt op zowat elke ondervloer worden aangebracht:

– cementdekvloer – chape – tegelvloer – natuursteen

De vloer kan tevens worden afgewerkt met een plint uit steentapijt.

 

 

voordelen

– het is een naadloze vloerbekleding

– de vloer neemt de omgevingstemperatuur aan (mede door de openingen tussen de steentjes) en voelt daardoor altijd aangenaam aan

– steentapijt is huisstofmijtvrij en is dus ideaal voor mensen met stofallergie

– uiterst geschikt in combinatie met vloerverwarming

– waterdichte toepassingen mogelijk voor keukens, badkamers, inloopdouches…

– zeer makkelijk in onderhoud

– oneinding veel toepassingen, kleuren en combinaties mogelijk

– mogelijkheid om tekeningen, motieven en logo’s in te verwerken

 

onderhoud

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, is steentapijt uiterst makkelijk in onderhoud. Het volstaat om de vloer wekelijks te stofzuigen en 1 à 2 maal per jaar te schrobben en met een waterstofzuiger te reinigen. Kies je voor steentapijt met gesloten structuur, dan kan je de vloer ook gewoon dweilen.

 

plaatsing

De voorbehandeling van de ondervloer is van uitermate belang. Er wordt eerst een primer aangebracht om een goede hechting te garanderen. Steentapijt wordt steeds geplaatst met een omgevingstemperatuur van 15°C. Na 24u is het steentapijt begaanbaar en al na 48u is het belastbaar.

Naargelang de ruimte waar uw steentapijt geplaatst wordt, kan u kiezen voor een open of gesloten structuur. In vochtige ruimtes en plaatsen waar gemorst wordt (zoals badkamer en keuken), adviseren we de gesloten structuur.

Bron: BB steentapijt