Traplift leverancier

Ben je op zoek naar een leverancier voor een traplift en wil je niet te veel geld betalen voor zo’n lift? Een traplift hoeft zeker geen dure investering te zijn. Er zijn diverse mogelijke opties, waardoor je niet het volle pond hoeft te betalen. Bovendien kun je een deel vergoedt krijgen door de zorgverzekeraar en soms betaalt de gemeente de volledige som. Voorts zijn de kosten van trapliften bij de belastingdienst aftrekbaar.

Een dergelijke lift is bedoeld voor mensen die niet goed kunnen lopen en vooral moeite hebben met traplopen. Dankzij zo’n lift zijn ze in staat om langer in hun eigen huis te kunnen blijven wonen. Aan een rails wordt een stoel gemonteerd en door op de stoel te zitten kunnen mensen zich naar boven of naar beneden laten verplaatsen. Om de lift in beweging te krijgen dient men eerst op een knop te drukken.

Wat kost een traplift?

Er zijn diverse varianten verkrijgbaar. Zo kun je een lift aanschaffen van 2500 euro, maar er zijn ook exemplaren van meer dan 8000 tot 10.000 euro. De prijs is niet alleen afhankelijk van de soort lift, maar ook het monteren kost vanzelfsprekend geld. Voordat je een lift gaat kopen raden we je aan om eerst goed rond te kijken naar de mogelijkheden. Mogelijk dat je elders een goedkopere lift kunt kopen. Kijk ook goed welke kosten worden vergoed door de bovengenoemde instanties. Naast de traplift en de montage kunnen er ook aanpassingskosten nodig zijn van de woning. Ook dit is bepalend als het om de kosten gaat.