Taxus baccata of venijnboom

De Taxus baccata is in Nederland en ook in onze omringende landen een populaire haagplant. Dit heeft vooral te maken met een aantal positieve eigenschappen van deze plant. Hoewel het geen al te goedkope plant is, heeft deze vele voordelen. De Taxus, die in Nederland een inheemse plant is en hier een venijnboom wordt genoemd, voelt zich al vele eeuwen prima in ons land. Het grote voordeel van de Taxus is dat deze altijd groen blijft. Daarnaast gedijt deze plant op veel grondsoorten. Ook het wisselvallige weer en de kou is geen probleem voor deze plant.

Onderhoud

Naast dat de Taxus baccata zijn groene kleur altijd blijft behouden is de Taxus baccata ook onderhoudsarm. Ook hoef je de haag of boom meestal niet te bemesten. Al kan het zeker geen kwaad om deze regelmatig te bemesten, want de Taxus zal op deze manier aanzienlijk sneller groeien en voller worden. Snoeien is niet vaak nodig, maar met één keer per jaar snoeien kun je niet stellen dat je veel werk hebt aan de Taxus.

Taxus kopen

De Taxus kopen kan tegenwoordig ook online. Het zal je wellicht verbazen, maar ook planten en bloemen kun je online kopen. De planten worden bij professionele kwekerijen gekweekt en deze zijn direct in je eigen tuin te planten. Doordat de Taxus een inheemse plant is, zal deze snel in je tuin gedijen. Voor circa tien euro per meter valt de prijs nog best mee. Je krijgt er in ieder geval een mooie Taxushaag voor terug. Als je deze ook nog goed onderhoudt, zul je uiteindelijk een Taxus krijgen in top conditie.