De verbeterde hypotheekrente

Mijn vrouw en ik wonen op dit moment zo’n twintig in hetzelfde huis. Daar leven we heel erg goed en dachten dan ook dat we onze hypotheek al bijna hadden afgelost, maar helaas dat bleek toch niet. Het bleek namelijk dat we een totaal verkeerde hypotheek hadden afgesloten twintig jaar geleden. Onze huidige bank (Rabobank) heeft ons dat nooit verteld (waarschijnlijk omdat het ze zelf wel goed kwam). Toen we onze hypotheekrente namelijk vertelde tegen onze buurman, welke hypotheekadviseur is bij een assurantiekantoor in de buurt, vond hij het wel heel erg hoog. Zelfs in tijden van crisis zouden wij een betere hypotheek moeten kunnen afsluiten.

Grote schok

Dit was voor ons, uiteraard, een grote schok. We hadden dus al twintig jaar een verkeerde hypotheekrente betaald. Een hypotheekrente wordt namelijk gebaseerd op een aantal zaken. Één hiervan is de huidige economische situatie. Deze was in de tijd dat wij een hypotheek afsloten heel erg goed. Dat was dan ook direct de eerste reden dat onze buurman het raar vond dat wij zulke hoge hypotheekrente moesten betalen. Hij heeft het voor ons verder nagezocht en dat levert ons maandelijks een extra zakcentje op. We hebben nu gekozen voor een hypotheek voor 10 jaar vast.

Wilt u ook meer informatie over uw hypotheekrente vergelijken? Bekijk dan op het internet, want daar is meer dan voldoende informatie te vinden.