De beste service voor een warmtepomp

Het team dat verantwoordelijk is voor ’s werelds grootste nul koolstof 90C ( 194 ° F ) ammoniak beste warmtepomp , die in Scandinavië is geïnstalleerd, maar ontworpen en vervaardigd in Glasgow door Star Refrigeration , ontving de prestigieuze Rittinger Award op het International Warmtepomp conferentie in Montreal , gisteravond.
Dr Pearson kreeg de prijs voor zijn baanbrekend onderzoek, ontwerp en ontwikkeling op het gebied van warmtepomp-technologie . Zijn baanbrekende technologie heeft het mogelijk gemaakt om warmte te leveren bij hoge temperaturen met ammoniak , een niet ozonlaag aantasten koelmiddel met nul GWP , het systeem te draaien . De vervanging van HFK gassen ammoniak elimineert een equivalent van 800.000 km met auto’s van gassen lekken naar de atmosfeer .
De industrieel water warmtepomp ontwerp toegestaan ​​een energie-efficiëntie stijging van 25 % , in vergelijking met conventionele commerciële warmtepompen. Het mag ook het gebruik van hernieuwbare energie – waterkracht – zorgen voor de warmtepomp maakt zero carbon warmte beschikbaar van een fjord .
De Rittinger prijs wordt om de drie jaar toegekend door het Internationaal Energie Agentschap Warmtepomp programma aan verdienstelijke personen of teams uit landen die zich hebben onderscheiden in de vooruitgang van warmte pompen technologieën toepassingen , ontwikkeling van de markt alsook de verspreiding activiteiten met blijvende internationale impact.
De prijs is vernoemd naar Peter Ritter von Rittinger , een Oostenrijkse ingenieur gecrediteerd met het ontwerp en de installatie van de eerste praktische systeem warmtepomp in 1856 .
Het ontvangen van de Award , Dr Pearson zei :
“Ik ben vereerd met deze onderscheiding . Ik zou ook graag willen feliciteren met al diegenen die hebben bijgedragen aan deze ontwikkeling . Afgezien van het team van Star , wiens inspanning hielp realiseren van de droom , wil ik graag onze leveranciers , waaronder Vilter Emerson die nauw met ons samengewerkt om een nieuwe industriële type compressor om de hogere druk leveren ontwikkelen bedanken. Onze opdrachtgever Drammen Fjernvarme verdient een speciale vermelding voor de back hun