Tips voor een gezonde gezichtshuid

Een mooi, glad en soepel gezicht is voor de meeste vrouwen een ideaalbeeld. Maar zo’n huid krijg je jammer genoeg niet vanzelf. Om je gezichtshuid een goede conditie te geven én dat zo te houden zijn er wat dingen die je moet doen. Maar wat dan? Met stomen, scrubben en smeren kom je al een heel eind!

Stomen zorgt ervoor dat de poriën in de huid zich openen, waardoor je dieperliggende onzuiverheden in de huid beter kunt tegengaan. Door stomen komen deze onzuiverheden namelijk naar het oppervlak van de huid. Voordat je je gezicht gaat behandelen met een reinigingsproduct is het daarom handig om je gezicht eerst te stomen. Doe dit met alleen water, gebruik geen zeep. Dit droogt de huid alleen maar uit. Stomen kan heel gemakkelijk door kokend water in een schaal te doen en vervolgens je gezicht gedurende vijf tot tien minuten boven de hete damp te houden.

Scrubben is goed om de dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt er weer voor dat de werkzame stoffen uit maskers en zalfjes beter kunnen worden opgenomen. Ze kunnen dan namelijk beter doordringen tot diepere lagen in de huid. Hierdoor herstelt de huid zich beter en sneller. Het is wel belangrijk dat je hierbij een licht scrubbende beweging maakt en niet keihard gaat wrijven.

Na de vorige stappen kun je overgaan naar het smeren van een voedende crème. Dit zorgt ervoor dat het vocht in de huid vastgehouden blijft. Wanneer het zomer is en je zit veel in de zon is het aan te raden om een crème te gebruiken die ook zonnebescherming biedt.

Mochten deze stappen geen of weinig effect sorteren dan kun je altijd nog een behandeling proberen bij een beauty kliniek. Een calming facial kan een goede behandeling zijn om het gezicht wat extra glans te geven. Ook een behandeling met fillers kan voor sommige huidproblemen een uitkomst bieden.