Hoeveel verbruikt de auto die je wilt verkopen?

Als je een auto wil verkopen, dan is het niet abnormaal dat de eventuele auto aankoper informeert naar het verbruik van je auto. Zeker met de steeds stijgende brandstofprijzen is het niet abnormaal dat mensen de auto aankoop onder andere overwegen op basis van het verbruik. Grote slokoppen geraak je, zeker als particulier verkoper, nauwelijks nog aan iemand kwijt.

Hoe sportief en krachtig je auto ook wel is, toch wagen mensen zich niet meer aan een auto die liters brandstof slikt.

Het verbruik bepalen voordat je je auto verkoopt

Veel particulieren die hun auto willen verkopen begaan hier dezelfde zonde als de verkopers van nieuwe auto’s. Men noemt een verbruik dat merkelijk lager is dan het echte verbruik. Autofabrikanten worden er zelfs van verdacht dat zij, om auto opkopers aan te trekken, de testen om het verbruik te meten dermate manipuleren dat er bijna van bedrog kan gesproken worden. Gemiddeld zou het echte verbruik van een auto 23 procent hoger liggen dan wat door de fabrikanten wordt aangegeven.

Particulieren die hun auto verkopen, gebruiken ook vaak een lager cijfer om de auto aankoper te overtuigen. Vaak is dit echter zinloos, want heel wat wagens zijn uitgerust met een computer die aangeeft hoeveel je auto heeft verbruikt gedurende de laatste kilometers. Je kan dit natuurlijk als particulier eveneens manipuleren door een aantal kilometers onwaarschijnlijk zuinig met je auto te gaan rijden, maar of dit veel zin heeft is maar zeer de vraag. Wie een auto wilt kopen, zal niet meteen veel geloof hechten aan het verbruikscijfer dat u aangeeft.

Je auto verkopen ongeacht wat deze verbruikt binnen 48 uur

Dergelijke discussies tussen verkoper en koper kunnen heel irritant zijn. Om deze vervelende situaties te vermijden, is het aan te raden om niet zelf je auto te verkopen. Het is veel verstandiger om het verkopen van een auto onder professionelen te laten doorgaan. Dit kan door de gegevens van je auto aan te bieden aan de auto verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Er wordt gratis en vrijblijvend naar een professionele auto opkoper gezocht, en binnen de 48 uren word je op de hoogte gebracht van het hoogste bod dat er op jouw voertuig gedaan werd. Dit zorgt er voor dat er een wagen verkoop doorgaat waar je helemaal geen werk of tijd moet insteken en waarbij je toch een realistisch bedrag voor je auto krijgt.