Uw erfenis opdragen aan een goed doel

Er zijn mensen die graag hun bezittingen of geld nalaten aan een goed doel. Soms hebben deze mensen geen kinderen, of zijn er andere redenen voor. Het is een nobel streven. Wanneer u echter kinderen heeft kan het een probleem zijn. Uw kinderen hebben volgens de wet namelijk recht op de erfenis wanneer u komt te overlijden. Het is dus zaak om alles goed vast te laten leggen, voordat u iets overkomt. Zo bent u er zeker van dat er geen problemen komen nadat u bent overleden. Daar wordt namelijk niemand beter van.

Iets meer over notarissen

Voor officiële documenten moet u bij de notaris zijn. De documenten die een notaris opmaakt worden notariële aktes genoemd. Met zo’n akte kunt u bepaalde zaken aantonen, juridisch gezien. Alhoewel de notaris veel koopovereenkomsten afsluit, maakt hij ook aktes op voor andere zaken. Wilt u een deel van uw bezittingen aan een goed doel schenken, dan heeft u een testament nodig. Wilt u meer informatie over levenstestament, lees dan verder in dit artikel.

Wat kost en testament?

Notarissen mogen sinds enige tijd zelf hun prijzen bepalen. Dit zorgt ervoor dat er behoorlijke verschillen kunnen zitten. Het kan dus lonen om eens een vergelijking te maken. Als u een levenstestament wilt laten maken, zijn daar vanzelfsprekend kosten aan verbonden. U kunt ongeveer uitgaan van €300,- voor het laten opstellen van een testament. U bent er dan wel 100% zeker van dat alles geregeld is nadat u overlijd. Als u vragen heeft of meer informatie kunt u natuurlijk altijd overleggen met uw notaris. Hij of zij kan u helpen een beslissing te nemen in wat aan wie moet worden nagelaten. Meer informatie vind u op de website van 010 Notaris.