Succesvolle verkooptips

Het verkopen van een product of dienst is een vak apart en niet voor iedereen weggelegd. Heb je wel potentie om te verkopen maar wil je graag enkele goede tips? Lees dan dit artikel aandachtig door en doe er je voordeel mee.

Zorg dat je feiten kunt aantonen

Een potentiƫle klant is in het begin altijd sceptisch. Jij bent de zoveelste persoon die hem of haar iets wilt verkopen. Zorg daarom dat je voorbereiding tot in de puntjes verzorgd is. Belangrijk daarbij is dat je de feiten kent van je product of dienst. Welke extra waarde heeft het voor de klant? Wanneer je met duidelijke voorbeelden en cijfers de kracht van jouw product of dienst kunt aantonen, dan sta je al met 1-0 voor.

Wie is de klant?

Voorbereiding is alles als het om verkopen gaat. Lees bijvoorbeeld goed de website van de klant door. Wat is hun visie en missie en hebben ze misschien enkele verslagen gepubliceerd? Lees deze dan door en laat tijdens het gesprek zien dat je op de hoogte bent van hun dienstverlening.

Focus op de klant, niet op de verkoop

Als je alleen maar verkoop uitstraalt, dan is de klant snel klaar met jou. Denk liever mee met de klant. Tegen welke problemen lopen ze aan en wat kan jouw product of dienst voor hun daarin betekenen? Ga dus nooit een verkoop pushen, dit komt altijd slecht over.

Vraag advies van experts

Als je ergens over twijfelt, dan kun je maar beter advies inwinnen van verkoop experts. Een goed voorbeeld is Fred Benjamins die al enkele jaren in het vak zit en ook zijn verkoopkennis deelt op zijn website www.fredbenjamins.nl. Bij twijfel nooit oversteken en door expertise in te winnen kun je ook weer tot nieuwe inzichten komen. Het platform Linkedin is ook een uitstekend middel om met sales specialisten in contact te komen. Ga netwerken!