3 tips van experts om uw neuromarketingeffectiviteit te verbeteren

Marketing beperkt zich niet langer tot drukwerk en tv-reclame. Tegenwoordig draait het allemaal om neuromarketing: de studie van hoe de hersenen reageren op marketingstimuli en hoe dit onze aankoopbeslissingen beïnvloedt.

Met zo veel bedrijven die op deze bandwagon springen, kan het moeilijk zijn om te weten wat het beste is voor uw bedrijf. Gelukkig hebben we de handen ineengeslagen met drie experts die gespecialiseerd zijn in neuromarketing om hun meest succesvolle neuromarketingtactieken met u te delen. Of u nu hulp nodig hebt met uw website of een nieuwe klant voor u wilt winnen, deze experts laten u zien hoe u ervoor kunt zorgen dat uw marketinginspanningen effectief zijn.

Wat is neuromarketing?

Neuromarketing is een relatief nieuwe wetenschap die de reactie van de hersenen op marketingstimuli bestudeert. Hoe meer we weten over hoe onze hersenen werken en waar we op reageren, hoe beter we in staat zullen zijn potentiële klanten te benaderen.

Neuromarketing bestaat al sinds de jaren 1980, maar is pas de laatste jaren populair geworden. Met zo veel bedrijven die op deze bandwagon springen, kan het moeilijk zijn om te weten wat het beste is voor uw bedrijf. Gelukkig hebben we de handen ineengeslagen met drie experts die gespecialiseerd zijn in neuromarketing om hun meest succesvolle neuromarketingtactieken met u te delen. Of u nu hulp nodig heeft met uw website of een nieuwe klant wilt binnenhalen, deze experts laten u zien hoe u ervoor kunt zorgen dat uw marketinginspanningen effectief zijn.

Tips van deskundigen

  1. Maak je landingspagina niet te druk.
  2. Geef mensen het gevoel dat ze de touwtjes in handen hebben.
  3. Laat ze de voordelen zien van het gebruik van je product of dienst.

Hoe kunt u deze tips in uw bedrijf toepassen.

De eerste tip die een neuromarketingdeskundige u zal geven, is een duidelijke en welomschreven boodschap. Dit betekent dat u een krachtige, gerichte boodschap moet hebben die snel en herhaaldelijk kan worden overgebracht.

Ten tweede zullen ze u vertellen om memorabele zinnen te gebruiken die gemakkelijk te begrijpen zijn. Dit is een oude marketing tactiek, maar het is er een die nog steeds erg goed werkt omdat het keer op keer bewezen is.

Ten slotte adviseren deze experts u om een band op te bouwen met uw publiek. Met andere woorden, zorg ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen bij uw bedrijf en weet dat ze gaan genieten van de ervaring van interactie met uw bedrijf. Neuromarketingstudies tonen aan dat dit soort betrouwbaarheid mensen uiteindelijk over de streep trekt – mensen willen een goede ervaring wanneer ze geld uitgeven aan een product of dienst. Het maakt niet uit hoe slim een marketingcampagne mag zijn als de klant het bedrijf erachter niet vertrouwt.