Lissabon, de perfecte plaats voor een Stedentrip

Ben jij van plan om een paar stedentrips te doen in de komende maanden? Maar je bent nog  altijd aan het twijfelen  naar welke stad je wilt gaan?  Wij gaan jou in dit artikel proberen te overhalen dat Lissabon één van de steden moet zijn die je gaat bezoeken.  Vanuit Amsterdam vlieg je maar 2 uur richting Lissabon.  Lissabon staat bekend om vele prachtige bezienswaardigheden en is gebouwd heuvels waardoor je prachtig uitzichten hebt. Indien je een stedentrip naar een warme plaats wilt doen is dit zeker één van de mogelijkheden  omdat  men hier een warm mediterraan klimaat heeft.  Last minute naar Portugal is altijd een populair bestemming in de zomermaanden dus overweeg het zeker om je stedentrip  richting Lissabon te boeken.

Lissabon heet een rijke geschiedenis waarbij het allemaal in 1200 jaar voor christus begonnen is. de stad was gesticht door Odyssee  en is vele jaren  door de Romeinen veroverd. Helaas was de stad in verval gekomen nadat het Romeinse rijk uiteen gevallen was.  In de 7de eeuw werd stad een handelscentrum van redelijk belang maar het echte hoogtepunt was in de 15de eeuw. Dit was in Portugal de gouden, dus ook in de Lissabon.  In de 19de eeuw heeft de stad ook  4 staatsgrepen waarna de 4de staatsgreep  een einde kwam aan het Portugese Rijk.

Er zijn nog tal van bezienswaardigheden die zeker de moeite waarden zijn. het  nationaal tegel museum is een must-see tijdens een bezoek aan Lissabon.  In het hele museum staan keramieke blauwe tegels centraal.  Ook het Berardo collectie museum is een ware aanrader,  Het heeft op elke moment minsten 1000 kunstwerken aanwezig en is daardoor één van de grootste museums van heel Portugal. Het bezit werken van Picasso, Warhol en Mondriaan.  Indien je nog meer wilt weten over de stad lissabon zodat je lastminute naar Portugal gaat kan je surfen naar lastminuteportugal.nl.