Actieve vakantie

Wilt u op een actieve vakantie maar weet u nog niet waarheen? Dan heb ik hier voor u de gouden tip: Vinkeveen.

Sporten

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten sporten die u hier kunt beoefenen. Er zijn legio mogelijkheden om te wandelen. De omgeving is rijk aan natuur, oude dorpen en grote steden. Er is dus veel te zien tijdens het wandelen. Er zijn dan ook veel wandelroutes uitgezet waar u gebruik van kunt maken. Hetzelfde geldt voor de fietsers! Zowel sportfietsers als de rustige trapper. Iedereen kan hier zijn of haar geluk op.

Watersporten

Vinkeveen en de Vinkeveense plassen worden vaak in 1 adem genoemd. De Vinkeveense plassen staat bekend om haar prachtige en schone wateren maar ook om de watersporten. Er word hier veel gedaan aan waterskiën en wakeboarden. Er zijn dan ook een aantal scholen waar ze u dit heel graag willen leren. Pro’s, leken en alles wat hier tussen zit kan hier dus helemaal zijn of haar geluk op. Bij enkele van deze scholen bieden ze sinds kort de in populair stijgende watersport: flyboarden aan! Dit is een soort van plank die met de stuwkracht van water los komt van het water. Je zweeft als het ware boven de plassen. Ontzettend gaaf om eens te proberen.

Onder water kunt u ook prima uit de voeten bij de plassen. Er is een duikschool waar u kunt leren duiken of apparatuur kunt huren. Er is zelfs een 2 persoons mini onderzeeër te huur met kapitein!

Verder kunt u legio boten huren om te varen of om lekker op de plas te dobberen. Koop een visvergunning en u bent klaar om lekker een hengeltje uit te gooien.

Overnachten

Na zo’n drukke actieve sportdag is een verblijfplaats in de buurt geen overbodige luxe. U kunt in een eigen appartement verblijven bij Britt’s Bnb wiens appartementen dan ook pal aan het water liggen.