Warmtepomp rendabel of juist niet?

Nieuw uit de verwarmingbranche. Bestaande gebouwen kunnen maarliefst vijftien tot dertig procent energie besparen door het plaatsen van een gasabsorptiewarmtepompinstallatie. Volgens producent Remeha is het één van de meest doeltreffende maatregelen om op rendabele wijze een bestaand gebouw energiezuinig te maken. Een baanbrekende ontdekking?

De uitkomst zou blijken uit de verschillende projecten die inmiddels met gasabsorptiewarmtepompen van Remeha (Gas HP) zijn uitgevoerd. Het gasgestookte toestel in combinatie met een CV-ketel, reduceert het totale gasverbruik sterk en vermindert daarmee ook de CO2-uitstoot. Een ideale manier om te besparen op energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee.

Flatwoningen met warmtepompen in cascade

Bij de eerste projecten met de Gas HP waren de prestaties boven verwachting, aldus een woordvoerder van Remeha. Zo liet de Woningstichting Vaals twee gebouwen met in totaal ruim driehonderd flatwoningen uitrusten met enkele, in cascade geplaatste, gasgestookte warmtepompen op het dak.

Installatie in combinatie met bestaande HR-ketels

Doel was dat de nieuwe installatie in de combinatie met de bestaande cv ketels voor een energiebesparing van 18% zou gaan zorgen. Echter: “Door intensieve en actieve monitoring in combinatie met een optimale inregeling, bedroeg de energiebesparing na één jaar in de ene flat 28% en in de andere zelfs 34%.”

Warmtepomp wordt vaak op het dak geplaatst

Deze warmtepomp heeft geen bodembronnen nodig en wordt daarom vaak op het dak geplaatst. Voor de meeste projecten is dat de snelste en meest eenvoudige manier. Een pomp kan dus een goede investering zijn wanneer u op de langere geld wilt besparen op de energiekosten. Een loodgieter kan u meer vertellen over de mogelijkheden.