Voordelen van een bijbaan

Veel jongeren en studenten zoeken een bijbaan. Veel doen dit al als ze op de middelbare school zitten, andere pas als ze gaan studeren. De meeste bijbaantjes van jongeren zijn binnen supermarkten of in de horeca. Een bijbaantje is hier heel simpel gevonden en heeft ook veel voordelen. Natuurlijk komt het geld niet vanzelf binnen en moet je er wel echt iets voor doen, maar de voordelen wegen zeker zwaarder dan de nadelen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een bijbaan.

Het eerste voordeel, en voor veel mensen ook het belangrijkste voordeel is het geld.
Je eerste bijbaan, je eerste maandsalaris het is een heerlijk gevoel als je dat binnen krijgt. Je moet wel rekening houden met een aantal zaken. Het is namelijk handig om een online urenregistratie bij te houden. Zo kan er niets mis gaan met je salarisverwerking en kan je altijd aantonen dat je bepaalde uren en dagen hebt gewerkt.

Je krijgt ervaring. Het maakt niet uit op welk gebied, als je maar werkervaring hebt. Voor veel andere baantjes heb je namelijk een aantal jaar werkervaring nodig. Voor sommige banen moet je natuurlijk wel werkervaring hebben op dat gebied, maar voor andere baantjes is dit dus niet het geval. Hoe meer verschillende baantjes je hebt gehad hoe meer werkervaring je op verschillende gebieden hebt verworven. Dit kan er goed uit zien op je CV tijdens sollicitaties.

Je leert nieuwe mensen kennen. Een nieuwe baan met nieuwe mensen. Als je een nieuwe baan krijgt leer je ook veel nieuwe mensen kennen. Je leert omgaan met veel verschillende soorten mensen en in veel verschillende situaties. Door in aanraking te komen met andere mensen in een onbekend gebied kan je je organisatorisch vermogen verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke leuk om nieuwe mensen te kennen en om personeelsborrels mee te maken.