Veiligheid bij springen

Veiligheid staat voor alles, dat geld eigenlijk overal voor. Veiligheid van je kinderen is daarom ook erg belangrijk. Kinderen spelen vaak buiten en kunnen nog wel eens iets oplopen, daarom houden sommige ouders hun kinderen in de tuin. Toch willen ze dat het kind dan wel plezier heeft en kopen daarom bijvoorbeeld een trampoline. Bij trampolines is veiligheid ook heel erg van belang. Bij trampoline springen kan je namelijk ook flink letsel oplopen. In dit artikel bespreken we daarom een aantal tips om springen op een trampoline een stuk veiliger te maken.

Het is voor een trampoline belangrijk om genoeg ruimte te hebben. Zeker bij een veiligheidsnet trampoline is het belangrijk om genoeg ruimte te creëren en ervoor te zorgen dat er geen takken of iets dergelijks boven en rondom de trampoline hangen. Het is niet alleen belangrijk voor de kinderen om zich hier niet aan te stoten, ook voor de kwaliteit van de trampoline is het belangrijk om genoeg ruimte te hebben. Takken kunnen dan het veiligheidsnet kapot trekken of door de trampoline heen prikken. Spullen onder de trampoline leggen kan geen kwaad als er niemand op springt, maar als er wel wordt gesprongen op de trampoline dan mogen hier zeker geen spullen onder liggen. JE kan je hier snel op bezeren en een pijnlijke wond over houden.

Daarnaast is het op veel trampolines aanbevolen om een voor een op de trampoline te springen. Natuurlijk is er niets leuker om met z’n tweeën tegelijk op de trampoline te springen maar dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Bij een trampoline, zeker bij cirkel trampolines, is het belangrijk om in het midden te springen om zo in het centrale punt van de trampoline te blijven. Als je hier met z’n tweeën op springt, zal dit niet meer het geval zijn en kan een van de twee worden weg gelanceerd en lelijk terecht komen. Spring daarom om en om op de trampoline.