Verschil muziek toen en nu

Muzieksmaken worden steeds gevarieerder. Terwijl vroeger muziek gemaakt werd met behulp van een echt instrument, wat vaak uit eigen hout gesneden was en met snaren aan elkaar verbonden, is het tegenwoordig zo dat al het muziek via de computer wordt gemaakt. Deze muziek wordt vervolgens met een programma aan elkaar gemixt, waarna je gelijk een lied in elkaar heb gezet. Het is tegenwoordig mogelijk om een nummer uit te brengen vanachter je computer, helemaal alleen, en zonder een instrument aangeraakt te hebben.

Tegenwoordig word jij als een jonger persoon raar aangekeken, zodra diegene van klassieke muziek houdt, en klassieke muziek beluistert. Dit natuurlijk ten onrechte, omdat ieder zijn eigen keuze heeft in het beluisteren van muziek. Bovendien kent iedereen een aantal bekende klassieke liederen, en kent iedereen componisten als Bach en Mozart. Toch is het tegenwoordig zo dat er heel anders naar deze muziek wordt gekeken, en is elektrische muziek heel erg populair bij het volk. Deze elektrische muziek wordt vaak door één persoon in elkaar gemixt, en dat allemaal via een computer.

Vroeger was dit anders. Toen waren er componisten die hele stukken uitschreven voor een heel orkest, en was het niet voor te stellen dat je alles vanachter je computer in elkaar zet. Muziek was een passie voor deze componisten, en zij ontdekte vele kanten van de muziek. Die passie die zij toonden in hun muziek, moet door iedereen gehoord worden.