[TIP] Fietsmanden of fietskratten monteren

Nederland is een waar fietsland en de statistieken wijzen hier ook op aangezien er in Nederland meer fietsen worden verkocht dan in alle andere landen. Fietsen worden in Nederland dan ook voor alle doeleinden gebruikt. Jarenlang werden fietsmanden gebruikt om extra spullen te vervoeren en de tijdens de laatste jaren is daar ook de fietskrat bijgekomen. De fietsmand wordt meestal aan het stuur bevestigd terwijl de fietskrat meestal op de bagagedrager of voordrager bevestigd wordt. U kunt in principe zelf uw fietskrat of fietsmand monteren. Het kan zelfs zo zijn dat u uw eigen mand of krat kunt gebruiken en deze kunt omtoveren tot een fietskrat of fietsmand. In dit artikel kunt u meer lezen over hoe u een fietsmand of fietskrat kunt monteren op uw fiets.

Een fietskrat monteren

De fietsmand

Fietsmanden zijn in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Er zijn zowel rieten manden als metalen en kunststof manden verkrijgbaar die of aan uw stuur bevestigd kunnen worden of op de voordrager geplaatst kunnen worden. De fietsmanden zijn natuurlijk heel handig wanneer u uw tas of boodschappen mee wilt nemen op de fiets of als u ergens wilt picknicken. Ook kunnen kleine honden gemakkelijk in een fietsmand geplaatst worden.

Wat betreft het bevestigen van de fietsmand is dit vaak een simpel proces en ook kan de fietsmand gemakkelijk van het stuur afgehaald worden zodat u deze ook kunt meenemen mocht dit goed uit komen. De fietsmand heeft twee haken aan de achterkant die u over uw stuur heen doet en zo bevestigd u de fietsmand goed. Kijk altijd even of uw fietsmand goed vast zit zodat u niet voor verassingen komt te staan tijdens het fietsen. Het kan ook zo zijn dat u een schroevendraaier nodig heeft om de fietsmand te bevestigen aangezien sommige fietsmanden gebruik maken van een systeem waarbij twee schroeven aangedraaid moeten worden om de fietsmand te bevestigen.

Er zijn een aantal handige accessoires voor de fietsmanden. Zo zijn er allerlei inzettassen die goed bij de meeste modellen fietsmand passen. Vaak zijn deze waterdicht en hebben een rits waardoor u veilig uw spullen kunt bewaren in deze tassen.

De Fietskrat

Fietskratten bieden meestal meer extra ruimte dan fietsmanden. Het enige nadeel is dat niet iedere fiets geschikt is voor een fietskrat. Vaak zijn het de omafietsen waar een fietskrat op bevestigd kan worden. Dit kan dan of op de voordrager of achterop. Ook in de fietskrat kunt u uw boodschappen, hond, schooltassen, spullen voor uw werk etc. kwijt. Ook voor de fietskrat zijn er handige inzettassen en overtrekken verkrijgbaar die uw spullen tegen de regen zullen beschermen.

Wat voor kratten zijn geschikt als fietskrat? In principe kunt u iedere stevige krat gebruiken wanneer deze maar gemakkelijk op de fiets te bevestigen is en vervolgens ook stabiel op de fiets blijft zitten ook wanneer deze is afgeladen en u door de bocht gaat. U kunt een speciale montage kit kopen om de fietskrat te bevestigen. Behalve fietsmanden en fietskratten zijn er nog veel meer interessante fietsaccessoires om uw fiets mee te verbeteren. Ga naar Pimpjefiets .nl voor meer informatie.