Soorten CNC Machines

Computer Numerical Control ( CNC ) machines zijn geautomatiseerde freesinstallaties die industriële componenten maken zonder direct menselijke hulp . Zij maken gebruik van gecodeerde instructies van een interne computer, fabrieken kunnen onderdelen nauwkeurig en snel fabriceren. Er zijn erg veel verschillende soorten CNC machines , van boren tot lasers, de machines kunnen gebruikt worden om een ​​breed scala van onderdelen te maken . Hoewel de meeste machines  industrieel gebruikt in de productie, zijn er ook hobby versies van de machines die kunnen worden gebruikt in woningen .

Soorten CNC Machines

De meest voorkomende CNC- machines zijn freesmachines , draaibanken en slijpmachines. Freesmachines snijden automatisch materialen, onder andere metaal , met behulp van een snij- as , die kan bewegen op verschillende posities en dieptes zoals voorgeschreven door de computer instructies . Draaibanken maken gebruik van geautomatiseerde tools die draaien om materiële een specifieke vorm te geven.

De machines zijn allemaal computergestuurd en kunnen heel erg nauwkeurig te werk gaan. De machines zijn wereldwijd bekend. DE CNC Lathe en metal lathe machines worden voor een heleboel verschillen toepassingen gebruikt maar voornamelijk kom je de machines tegen in de industriesector. Of de CNC machines in de toekomst worden ingehaald door de 3D printers is nog de vraag. Uiteindelijk doen beide machines het zelfde werk alleen andersom.

.