Sales tips van ervaren verkopers

Het verkopen van een dienst of product is niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je toch een goed idee hebt dan is het handig om enkele verkooptechnieken in je bezit te hebben. Anders komt het idee namelijk nooit echt van de grond. We bespreken hier een aantal essentiële verkooptips vanuit de ervaringen van o.a. Fred Benjamins. Verkoper in hart en nieren.

Kom met feiten

Lucht verkopen is het moeilijkste wat er is. Ga daarom altijd richting de potentiële klant met enkele feiten in je achterhoofd. Wanneer je een verhaal kunt onderbouwen met feiten die de klant aanspreken dan sta je ineens stukken sterker en is de aandacht van de klant optimaal.

Bereid je goed voor

Volgens Fred Benjamins is dit de belangrijkste tip. Zorg dat je de klant kent. Dit heeft de potentiële klant direct door en er ontstaat zo snel een informele sfeer. Ga op het internet en zoek alles tot in detail op over de potentiële klant. Zo sta je bij binnenkomst al met 1-0 voor.

Kwaliteit staat voor kwantiteit

Beloof nooit teveel en maak niet teveel afspraken. Kom zelfverzekerd over door een aantal afspraken te maken die je ook daadwerkelijk kunt waarmaken. Wanneer je loze beloftes doet, dan prikt een potentiële klant daar al snel doorheen.

Een vervolgafspraak plannen

Een andere belangrijke tip van Fred Benjamins is om nooit een gesprek beëindigen zonder er een vervolggesprek aan te koppelen. Een potentiële klant heeft waarschijnlijk vele afspraken en zal daardoor jou snel vergeten. Prik een datum om tot een 2e gesprek te komen.