Safari Afrika reizen worden steeds vaker duurzaam geboekt

Duurzaamheid blijkt belangrijk als men een safari boekt en naar Afrika gaat reizen. De conservatie van flora en fauna heeft voor veel toeristen en reisorganisaties prioriteit bij het boeken of samenstellen van een reis. Ook cultuurbehoud staat hoog op de wensenlijst. Oryx Travel is een reisorganisatie dat zich de afgelopen jaren heeft gefocust op het aanbieden van duurzame safari reizen naar het continent Afrika.

Op safari door Afrika met een zo duurzaam mogelijk reis
In landen als Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika komen jaarlijks een groot aantal toeristen de wilde dieren en prachtige omgeving bewonderen. In de nationale parken en daarbuiten is een rijke flora en fauna aanwezig. Toeristen die naar Afrika reizen om op safari te gaan willen geen schade aanrichten aan deze prachtige omgeving. Door te verblijven in milieuvriendelijk accommodaties wordt de flora en fauna behouden. Uit onderzoek komt naar voren dat het verblijven in duurzame lodges een positief effect heeft op natuurbehoud. Reisorganisaties als Oryx Travel gebruiken deze cijfers als toetsingcriteria voor het samenstellen van een safari reis naar Afrika.

Afrikaanse cultuur
Op het continent Afrika woont een grote diversiteit aan bevolkingsgroepen. Stammen hebben hun eigen cultuur en bieden veel inspiratie tijdens safari reizen naar Afrika. De lokale bevolking leeft dagelijks midden in de prachtige natuur en kan omgaan met de wilde dieren. Hun gebruiken inspireren toeristen die de Afrikaanse landen bezoeken. Het behoud van hun cultuur is essentieel. Door samenwerking met lokale bedrijven wordt de inheemse bevolking financieel gesteund en blijft hun cultuur behouden. Het reizen naar Afrika en daar op safari gaan blijft door behoud van cultuur en flora en fauna een bijzondere ervaring en voor volgende generaties bewaart.