Ruimte creëren in de badkamer met zwevende meubels

Hoewel de badkamer een belangrijke ruimte in huis is en elk gezin er per dag veel tijd in doorbrengt zijn veel badkamers maar erg klein. Dit betekent dat we op een effectieve manier met de ruimte moeten omspringen. Er worden tegenwoordig dan ook steeds meer inventieve oplossingen bedacht om de ruimte in de badkamer zo optimaal mogelijk te benutten. Een van de manieren om meer ruimte te creëren in de badkamer is door zwevende meubels te laten plaatsen.

Wat zijn zwevende badkamermeubels?

De laatste jaren komen we in de catalogi van meubelzaken steeds vaker de omschrijving ‘zwevende meubels’ tegen. Zwevend wil zeggen dat het meubelstuk enkel aan de wand wordt bevestigd en dus op geen enkele plek de vloer raakt. Het lijkt alsof het meubel boven de vloer zweeft. Voor de badkamer bestaan er bijvoorbeeld zwevende wastafels, zwevende kastjes, zwevende toiletten en zwevende bidets.

Voordelen van zwevende badkamermeubels

Doordat de zwevende badkamermeubels de vloer volledig vrijlaten schept u meer ruimte. Het zorgt ook meteen voor het oog voor een ruimtelijker effect. Uw badkamer lijkt er een stuk groter door. Zwevende meubels zijn bovendien ook heel praktisch tijdens het schoonmaken van de badkamer. U hebt geen last van stof dat zich ophoopt onder de meubels en waar u maar moeilijk bij kunt komen.

Zowel design als budget

Zwevende badkamermeubels zijn verkrijgbaar in alle vormen, stijlen, soorten en maten. U vindt ongetwijfeld mooie zwevende badkamermeubels die bij uw badkamer en bij uw persoonlijke stijl passen. Veel mensen denken bij zwevende badkamermeubels meteen aan dure design meubels, maar dat is een misvatting. Er zijn vandaag de dag ook veel leuke zwevende badkamermeubels tegen een voordelige prijs te koop. Uw badkamer expert bij u in de buurt kan u er vast meer over vertellen en u interessante voorbeelden laten zien.