3 redenen om periodiek onderhoud te plegen aan je deuren, rolluiken en hekken

3 redenen om periodiek onderhoud te plegen aan je deuren, rolluiken en hekken

Onderhoud (laten) plegen aan je garagedeur, rolluik en schuifhek is verstandig. Daarover bestaat weinig twijfel. Maar waarom is het dan daadwerkelijk zo verstandig, dat periodiek onderhoud? Wij hebben 3 redenen voor je op een rij gezet.

1. Kostenbesparend

Hoewel het tegenstrijdig lijkt, is het regelmatig plegen van onderhoud daadwerkelijk kostenbesparend. Wanneer je regelmatig de torsieveren, rolluikmotor of staalkabels van je sectionaal deur, rolluik of toegangshek laat inspecteren, dan kunnen die onderdelen tijdig vervangen worden. Door het preventieve onderhoud wordt voorkomen dat er grote storingen (met alle hoge kosten van dien) opgelost moeten worden.

2. Veiligheid

Wanneer een toegangssysteem niet goed functioneert, kan dit zorgen voor onveilige situaties. Denk hierbij aan een rolluik dat plotseling naar beneden valt, waardoor iets of iemand geraakt kan worden. Of aan een hek dat te snel open gaat, waardoor een botsing met auto, fiets of voetganger soms maar ternauwernood voorkomen kan worden. Bij een onderhoudsbeurt wordt alles grondig nagekeken, van de onderloopbeveiliging tot aan de besturingskast, van de veren tot aan de afstandsbediening. Daardoor wordt de kans op slecht functioneren aanzienlijk verkleind.

3. Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker ook in dit geval. Een storing komt namelijk altijd ongelegen. Precies op het moment dat je het niet kunt gebruiken, gaat je garagedeur stuk, is je rolluik defect of sluit je toegangshek niet meer. Reparaties kosten tijd en geld, daar zit je nooit op te wachten. Preventief onderhoud kan ervoor zorgen dat je niet onverwacht letterlijk voor een gesloten deur komt te staan.

Voorkom een hoop problemen en laat tijdig je toegangssystemen inspecteren!

Kortom: onderhoud laten plegen, is verstandig.  Het scheelt in de kosten, voorkomt onveilige situaties en ergernis in het geval van een plotseling defect. ROMASS kan onderhoud plegen aan elektrisch bedienbare en handbediende garagedeuren, elektrisch bedienbare rolluiken en toegangsdeuren.

Kijk voor meer informatie op onze website.