Rode wijn van verschillende druivensoorten

Rode wijnRode wijn is wellicht de meest verkochte soort wijn aller tijden. Dit is natuurlijk niet vreemd daar de wijn enerzijds heerlijk te combineren is met veel gerechten en anderzijds bijdraagt aan een goede gezondheid. Om rode wijn optimaal te proeven is het noodzakelijk om de verschillende aroma’s en smaak te ruiken en proeven. Het is dan ook de bedoeling dat je het juiste glaswerk kiest om deze rode wijn te drinken. Een typisch rode wijn glas heeft daarom een grote bolling met een wijde opening. Dit design maakt het de persoon die de wijn proeft en drinkt mogelijk zijn of haar neus in het glas te doen. Zo kan hem de geuren optimaal ruiken.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten rode wijn verkrijgbaar. Ik noem enkele bekende en goed verkochte druivensoorten. Wellicht dat ze jou kunnen helpen om een mooie wijn aan te schaffen.

Mooie en gezonde druivensoorten waar rode wijn van wordt gemaakt zijn:

Pinot Noir – wijnen gemaakt van deze druif komen oorspronkelijk uit Burgundy in Frankrijk. De druiven zijn relatief moeilijk te telen maar brengen zeer goede wijnen voort. Tegenwoordig worden de druiven ook op andere plekken geteeld. Zo is het een veel gebruikt druivenras in California, USA.

Zinfandel – een rode wijn die wordt geproduceerd in California. Dit type wijn is in Nederland niet heel erg bekend maar zeker de moeite waard om te drinken. Deze druivensoort is zeer geschikt voor het relatief warme en vochtige klimaat in California. Denk aan de moerasachtige omgeving. De smaak is sterk en de uiteindelijke wijn wordt vaak gecombineerd met zachtere druivenrassen.

Sangiovese – een druif die vrijwel alleen in Italië wordt geteeld. De rode wijn van deze druivensoort heeft een complex aroma en de smaak is zeer goed. Het is een geliefde rode wijn.