Rijlessen in Nederland

Zoekt u een goede rijschool in Amersfoort of een goede rijschool in Utrecht? Dan was u net als ik op zoek naar een rijschool die je kon afhelpen van uw zenuwen. Een rijschool dat leerzaam is, ook erg leuk zal zijn. Geen rijschool waar het lijkt alsof je met een politieagent naast je zit, maar een leuke rijschool waar jouw instructeur jou dingen leert, maar dan op een vriendschappelijke manier.

Rijles in Nederland

In Nederland is het normaal dat een beginnend bestuurder ongeveer 40 lessen nodig heeft om voor het eerst aan zijn rijexamen te kunnen deelnemen. Het CBR gaat er vanuit dat een 18jarige 40 rijlessen nodig heeft voor het behalen van het examen. Het CBR denkt daarnaast dat elk jaar dat je ouder bent, jij als beginnend bestuurder ook een extra rijles nodig hebt. Oftewel een 40jarige vrouw dat begint met rijden zou 62 lessen nodig hebben om haar rijbewijs te halen. Echter voordat je voor je eerste rijexamen op mag komen, heb je ook een theorie-examen gedaan moet hebben en deze ook gehaald hebben.

Verder mag men tegenwoordig beginnen met autorijlessen met 16,5 jaar. Echter mag men zijn of haar rijexamen pas met 17 jaar halen. Ben jij 17 en je hebt je rijbewijs gehaald? Dan mag je alleen rijden onder begeleiding van iemand die coach rijervaring opdoet. Oftewel als jij als 17jarige jouw rijbewijs haalt, moet jij vervolgens een begeleiderspas aanvragen. Op deze pas staan dan maximaal vijf personen die jou tijdens het autorijden coachen.