Het infrezen van vloerverwarming

Vloerverwarming kan bijna in elk huis of gebouw geplaatst worden. vaak gebeurd dit als er een nieuwe vloer wordt geplaatst. Mocht u net een nieuwe vloer hebben of wilt u uw huidige vloer behouden en toch vloerverwarming willen. Dat kan, uw huidige vloer wordt er even uit gehaald en wordt na de installatie van de vloerverwarming weer terug gelegd. Er wordt dan in de ondervloer vloerverwarming ingefreesd. De vloerverwarming wordt rond de 15 tot 20 mm diep geplaatst. Er worden verschillende motieven gebruikt voor de aanleg met elk zijn eigen voordelen. Het is maar net wat het beste bij de ruimte past die u wilt voorzien van vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen kan in verschillende motieven gebeuren, hart op hart of met een slakkenhuispatroon. Hart op hart motief liggen de verwarmingsstroken 10 tot 15 cm uit elkaar, dit patroon wordt vaak gebruikt als u vloerverwarming als hoofdverwarming wilt. Het slakkenhuismotief is het effectiefste en het snelste warm. Door deze manier van infrezen wordt de aan- en afvoer zo gelegd dat de vloer gelijkmatig verwarmd wordt. Wat wel een vereiste is om vloerverwarming in te laten frezen is dat er een vlakke vloer van cement of anhydriet aanwezig is. Anders kunnen wij niet in de vloer frezen. Wij kunnen na het verwijderen van uw vloer en als wij klaar zijn met het installeren van de vloerverwarming ook de vloer weer terug leggen voor u.

Bijverwarming

Tegenwoordig wordt vloerverwarming vaak als hoofdverwarming gebruikt. Dit is ook mogelijk als bijverwarming en kunt u de vloerverwarming alleen aanzetten als u koude voeten heeft. Wat vloerverwarming tegenwoordig ook kan is dat deze ook koud kan worden. Dit is ideaal in de zomer als het heel warm is buiten en de warmte ook naar binnen komt. U kunt dan uw vloerverwarming aanzetten en de vloer lekker koel laten worden. Zo kunt u naast uw koude voeten ook uw warme voeten tegen gaan door vloerverwarming.