Niet werkende poorten maken? Neem contact op met ROMASS

Er kunnen grote defecten ontstaan bij automatische poorten. Daarom is het maken van defecte poorten ook specialistisch werk. Vooral wanneer het gaat om een elektrisch bedienbare poort. Kleine mankementen (zoals het vervangen van batterijen of vuiligheid verwijderen) kun je wellicht eenvoudig zelf oplossen. Maar werkt de poort na het vervangen van de batterijen of het verwijderen van vuiligheid nog steeds niet, dan is het tijd om een ervaren technieker in te schakelen. Dit wordt geadviseerd, omdat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan bij het oplossen van de storing aan je automatische poorten.

Expertise

Elektrisch bedienbare kantel-, schuif- of rolpoorten zijn namelijk voorzien van geavanceerde techniek, die voortdurend in ontwikkeling is. De technieker van ROMASS zijn op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast hebben zij voldoende expertise in huis om ook oudere systemen te maken. Naast de expertise beschikken ze over over de juiste onderdelen om problemen op een veilige manier op te lossen.

Veiligheid

Buiten de complexheid van de besturingssystemen van dergelijke poorten is er nog een reden waarom je de herstelling van je poorten beter over kunt laten aan een vakman. Het kan onveilig zijn om zelf aan de slag te gaan met een kapotte sectionaaldeur. Zo staan torsieveren en kabels soms onder hoge spanning, waardoor het gevaarlijk is om deze zelf te verwijderen of vervangen. Onze techniekers weten exact waar ze op dienen te letten en hebben genoeg ervaring om veilig te werken. Sterker nog, alle ROMASS techniekers zijn in het bezit van een Vca-certificaat.

Poort storing oplossen

Als je twijfelt of je zelf je poort/sectionaalpoort kunt maken, schakel dan een bekwame vakman in. De techniekers van ROMASS kunnen alle soorten garagepoorten van alle merken maken. Zij hebben de know-how en ervaring om op een veilige manier je elektrisch bediende poort weer goed werkend te krijgen.

Hoe schakel ik een ervaren ROMASS technieker in?

Het begint met het maken van een online afspraak. Dat kan altijd: 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Dat is makkelijk en het kost slechts 1 minuut van je tijd!

  • Ga naar www.romass.be en klik op “online afspraak maken” rechts bovenin de hoek van de website;
  • Selecteer: “particulier” en volg daarna de 7 stappen die aangegeven worden;
  • Tijdens die 7 stappen, kun je aangeven wat voor garagepoort je hebt (kantel, schuif, elektrisch gediend of handbediend), wat het probleem precies is en wat jouw gegevens zijn;
  • Geef jouw voorkeursdagen aan (de dagen waarop je zelf aanwezig kunt zijn bij de reparatie, zodat onze planning daar rekening mee kan houden) en rond de aanvraag af.

Het inplannen van de afspraak

Nadat je het online aanvraagformulier hebt ingevuld, zul je gebeld worden door onze klantenservice om de afspraak definitief te maken en te bevestigen. Hou er rekening mee, dat je tijdens de eerstvolgende werkdag (nadat je jouw online verzoek hebt gedaan) gebeld wordt om de afspraak vast te stellen.

Onze planning houdt bij het inplannen en bevestigen van de afspraak altijd rekening met de opgegeven voorkeursdagen. In sommige gevallen kan het zo druk zijn, dat de techniekers al voor de eerstvolgende dagen ingepland staan. Zodoende kan het sporadisch voorkomen, dat er geen plek beschikbaar is op je voorkeursdag. We zullen in onderling overleg een andere dag kiezen. Wil je zeker weten dat je op korte termijn geholpen kan worden? Dan adviseren we je om telefonisch contact met ons op te nemen.

Het maken van je poorten

Eén van onze techniekers komt naar je toe op de afgesproken tijd en datum. Onze techniekers hebben veel ervaring en kunnen bijna alle soorten storingen oplossen van nagenoeg alle merken en type poorten. Zij kunnen in 95 % van alle gevallen de herstellingen direct ter plaatse uitvoeren. Hoe lang de herstelling duurt, is echter niet vooraf in te schatten.

De vakmannen van ROMASS beschikken allemaal over een servicebus met voldoende gereedschap en onderdelen om je snel kunnen helpen. Mocht het niet lukken om de herstelling direct uit te voeren (wanneer er bijvoorbeeld toch extra onderdelen gebruikt moeten worden of onderdelen speciaal op maat gemaakt dienen te worden), dan zal er een nieuwe afspraak ingepland worden.

Wil je meer informatie over de storingsdienst van ROMASS? Neem dan een kijkje op www.romass.be of neem contact op via 078/484996.