Loopbaancoach helpt! Heb jij al inzicht in jouw sterke punten?

Loopbaancoach helpt bijvoorbeeld met het vinden van de juiste baan. Waarom is een loopbaancoach hierbij belangrijk? Hier een voorbeeld: Hoewel het internet vol staat met vacatures, lukt het maar niet om de juiste baan te vinden. Iedere keer is het toch niet wat jij voor ogen hebt. Dan wordt het tijd voor een loopbaancoach! Een nieuwe baan begint met het analyseren van jezelf. Waar ben jij goed in, of juist waar ben jij juist minder goed in en hoe kun jij dit eventueel verbeteren. Waar liggen mijn interesses? Een loopbaancoach zou je hier goed bij kunnen helpen.

Loopbaancoach analyseert zwakke punten en sterke punten

Wanneer jij goed in beeld hebt gebracht wie jij bent en wat is voor jouw de ideale baan, kun jij gericht opzoek gaan zoeken naar een nieuwe baan. Bij veel bedrijven wordt een groot deel van de vacatures via via vervuld. Het is daarom is het ook erg belangrijk dat jij aan veel mensen laat weten dat jij op zoek bent naar een nieuwe baan. Vertel het bijvoorbeeld rond aan je vrienden, familie en kennissen. Sociale media als Facebook of Twitter kunnen jou hier er goed bij helpen.

Loopbaancoach helpt bij solliciteren

Heb jij de een vacature gevonden die helemaal aansluit bij jouw wensen? Wacht dan niet langer, het is tijd om te solliciteren, naar jouw droombaan. Solliciteren begint met het schrijven van een sollicitatiebrief en het opstellen van je cv. Het is aan te raden om je cv altijd goed bij te houden, dat scheelt veel werk wanneer jij later weer ergens anders wilt solliciteren. Zorgt dat je creativiteit de vrije loop en zorg dat jouw sollicitatiebrief en bijbehorende cv goed opvallen. Wanneer jij een duidelijke brief hebt die eruit spring, is de kans veel groter dat jij wordt uitgenodigd. Bereid dit gesprek zo goed als mogelijk voor en denk vast na over mogelijke vragen. Wanneer jij niet goed weet hoe je dit moet aanpakken of wil je juist iets extra ondersteuning, dan kun jij natuurlijk ook contact opnemen met jouw loopbaan coach.

loopbaancoach