Ik wil een sloopauto aanleveren bij een demontagebedrijf

Als je een auto hebt die je wilt inleveren bij een demontagebedrijf kan dat zijn om een tweetal redenen. Het kan zijn dat je auto total loss is verklaard na een ongeluk. Een auto die total loss hoeft geen oude auto te zijn, maar kan ook net zo goed en nieuwe auto zijn. Iedere auto kan immers betrokken raken bij een ongeluk. Uiteraard heeft een nieuwe auto de nieuwste snufjes om de kans op een ongeluk te verkleinen groter te maken, maar ook dan heb je geen garanties.

Je kan een sloopauto Amsterdam ook aanleveren bij een autosloop Den Haag omdat deze simpelweg op is. De technische levensduur is op een gegeven moment gewoon ten einde. Dit zijn veelal auto’s die grote moeite hebben om door een APK te komen. In zo’n geval is het vaak zo dat de kosten niet meer opwegen tegen de dagwaarde van de auto. Dan is het slim om gewoon afscheid te nemen van je auto en deze aan te bieden bij een autosloop. Een sloperij zal dan je auto onder handen nemen en deze demonteren.
Overigens kun je een autowrak alleen door een bedrijven laten demonteren die RDW-erkend is. Je kunt deze dus niet door een particulier laten slopen of deze door een garage uit elkaar laten halen. In principe is het zo dat je een auto het best kunt inleveren bij een Stiba-bedrijf. Stiba is namelijk de brancheverenging binnen deze branche en bedrijven die lid zijn bij Stiba, zijn automatisch een erkend lid bij de RDW.