Huisstofmijt tiert welig door nat en warm weer

Door een natte zomer en zachte winter heeft de huisstofmijt ruim baan gekregen. De huisstofmijt is in ieder huis te vinden en de uitwerpselen kunnen allergische klachten veroorzaken zoals astma en neusklachten. Er zijn een aantal manieren waarop men de problemen terug kan dringen.

Bedden met unieke eigenschappen gaan huisstofmijt tegen
Huisstofmijt voedt zich aan dode huidcellen en bevindt zich in alle stoffen in het huis. In bedden komen ze dan ook veelvuldig voor. De allergische reacties die de mijt oproept komt door de uitwerpselen. Een matras van comfortschuim of een koudschuim topper is bij dormiclair voorzien van een unieke stof. In de stof van de hoes is een Silverness draad geweven die de huisstofmijt bestrijd. Daarbij zijn de hoezen op zestig graden te wassen in de wasmachine. De comfortschuim matrassen en koudschuim topper zorgen dat de huisstofmijt zich niet graag vestigt in uw bed.

Huisstofmijt bestrijden
Om huisstofmijt te bestrijden en klachten te voorkomen zijn nog een aantal dingen die men kan ondernemen. Zo is het verstandig het huis goed schoon te houden en de gordijnen, het beddengoed en eventuele tapijten regelmatig te wassen op 60 graden. Het klimaat in huis dient niet te warm te zijn en het is aan te raden om regelmatig de woning te luchten. Samen met een huistofmijtvrije en anti allergische matras van comfortschuim of koudschuim topper en bovenstaande tips worden eventuele allergische reacties zoveel mogelijk voorkomen.