Even wiebelen voor je staat

Het is geen verrassing dat er nieuwe ontwikkelingen zouden komen na het succes van de Segway. Waar de grote broer van de mini Segway vooral bij bedrijven of voor gebruik tijdens personeelsuitjes een groot succes werd, is het kleine zusje nu vooral bedoeld voor de particuliere consument. De mini Segway haalt een snelheid van 12 km/h waarmee het een prima vervoersmiddel is voor afstanden naar bijvoorbeeld de supermarkt of andere bestemmingen in de buurt van huis.

Het leren besturen

Voor het besturen van de mini Segway is enige oefening wel nodig. Doordat er bij de mini Segway geen plek is om je handen vast te houden en daarmee een bepaalde vorm van stabiliteit wegvalt, is het even wiebelen. Uit de reacties van mensen die een mini Segway hebben aangeschaft blijkt gelukkig wel dat de techniek redelijk makkelijk onder de knie te krijgen is. De mini Segway zit dan ook vol sensoren die precies proberen aan te voelen waar jij als bestuurder heen wilt en hoe hard je van plan bent om te gaan. Daarbij is het zelfs mogelijk om achteruit te gaan met de mini Segway. Het is dan ook absoluut een zeer wendbaar vervoersmiddel.

Kan iedereen op dit vervoersmiddel?

De mini Segway hoeft niet geregistreerd te worden als vervoersmiddel, maar valt onder een speciale brommer wet. Dit betekent wel dat bestuurders van de Segway een leeftijd van minimaal 16 jaar moeten hebben. Dat maakt de mini Segway geen speeltje voor kinderen. Het is wel degelijk een vervoersmiddel voor volwassenen om op een speelse en makkelijke manier van A naar B te komen.
Bron: http://www.hoverboardvergelijken.nl