De ontwikkeling van de auto industrie

Zonder de uitvinding van de auto, waren we nu niet geweest waar we zijn. Deze uitvinding is revolutionair geworden in de transport wereld en in het vervoer. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een auto. Sommige gezinnen hebben er zelfs twee. De auto heeft veel technische voorderingen gemaakt door de jaren heen. In 1885 werd de eerste volledige automobiel in elkaar gezet door Carl Benz. Deze auto had drie wielen in plaats van vier. Met dit ontwerp werd een zeer succesvolle proefrit gereden met een topsnelheid van 80 kilometer per uur. Hij wist hierna enkele tientallen auto’s te verkopen. Hierom staat Benz bekend als de vader van de automobiel. 

Na deze eerste uitvinding, is er erg veel veranderd aan de auto. Het grootste verschil in uiterlijk is dat de auto nu de gebruikelijke vier wielen heeft. Aan het eind van de negentiende eeuw kwam de eerste auto in Nederland kijken. Toen de auto industrie lekker op gang kwam, werden er meer stevige wegen aangelegd en er werden duidelijke regels gesteld over het verkeer. In 1955 zag Nederland haar eerste file gebeuren. Hij vond plaats op 29 mei. Het was eerste pinksterdag en veel mensen gingen erop uit om deze mooie zondag in de lente op de Veluwe te spenderen. Ook waren er veel Duitse toeristen die erop uit trokken. Een rotonde kon deze 50.000 auto’s niet verwerken en er ontstond een file. 

Tegenwoordig zijn er veel dingen makkelijker gemaakt voor autobestuurders. Met een waeco achteruitrijcamera kan je een stuk makkelijker inparkeren. Met een achteruitrijcamera set kan je van alle kanten zien wat er op je af komt en wat er staat. Dit voorkomt een hoop schade en ongelukken. Een andere werelduitvinding is de navigatie. Vroeger moesten mensen kaartlezen en dit was erg moeilijk. Tegenwoordig kom je altijd op je goeie bestemming aan. rij altijd veilig. er gebeuren nog steeds veel ongelukken.