Concentratie bevorderen

Mensen worden veel en vaak afgeleid. Hierdoor is het moeilijk om je echt ergens op te concentreren. Doorgaans duurt het maar liefst 20 minuten voordat je weer volledig geconcentreerd bent. Je kijkt even snel op je telefoon en checkt je social media. Daar lees je het bijzondere nieuwtje dat je vriend, vriendin of familielid heeft. Hierdoor ben je al snel tien minuten verder. Dit gaat ten koste van je productiviteit. Door geconcentreerd te werken, verhoog jij je productiviteit en prestatievermogen. Wij geven je een aantal tips om je concentratie te bevorderen.

Tips voor het bevorderen van een goede concentratie

Zorg dat je alle zaken, die je kunnen afleiden zijn geëlimineerd. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn social media. Denk hierbij aan Facebook, WhatsApp, Twitter en Instagram. Het zijn een van de meest voorkomende afleidingen. Zorg dat je bureau opgeruimd is, zodat je niet afgeleid wordt door de spullen om je heen. Hierdoor houd je beter overzicht en houd je je hoofd enigszins leeg. Vertel de mensen in je omgeving (zoals je collega’s) dat jij je moet concentreren. Zonder je desnoods even af.

Tijdens het werken

Wanneer je begint met werken, begin dan met het belangrijkste. In de ochtend heb je namelijk de meeste energie en concentratie. Hierbij is het belangrijk dat je een actieplan maakt en hierbij prioriteiten stelt. Zorg hierbij dat jij je op één ding tegelijk concentreert. Wanneer jij je met te veel verschillende tegelijk bezighoudt, heb jij je aandacht en concentratie veel te veel verdeeld. Dit gaat ten koste van de productiviteit.