Waar laad ik mijn Lyca beltegoed op?

Je kent het wel: je hebt een prepaid abonnement van bijvoorbeeld Lycamobile en je wilt je Lyca beltegoed opwaarderen. Alleen zijn er zoveel aanbieders online te vinden (bijvoorbeeld Opladen.nl) dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Want hoe weet je nou welke aanbieder betrouwbaar is en welke niet? Daar zijn een paar trucjes voor.

Welke website is betrouwbaar?

Als eerste kun je kijken of je contactgegevens op de website kunt vinden, zoals een contactformulier, adresgegevens en andere informatie over degene die de website beheert. Zo weet je dat er een serieus persoon of bedrijf achter de website of webshop zit. En in de meeste gevallen kun je er dan vanuit gaan dat het bedrijf betrouwbaar is.

Een ander trucje is om te kijken of de website of webshop actief is op social media. Zijn ze actief? Wordt er veel gepost? Zijn er veel likes? Ook kun je de berichten lezen die ze op hun social media kanalen gepost krijgen, bijvoorbeeld op Facebook. Als een bedrijf niet betrouwbaar is zie je dat gauw genoeg aan de reacties die ze krijgen.

Laatste truc: beoordelen! Niet elke website heeft dit geregeld dus straf ze er niet hard op af als ze dat niet hebben. Maar tegenwoordig heeft elke webshop wel een mogelijkheid voor klanten om hun mening achter te laten. Bekijk hier de reacties eens om te zien of de klanten tevreden zijn. Een vervelende reactie is niet erg als het goed is opgelost. Ga op je gevoel af en dan vind je een betrouwbare partij voor je Lyca beltegoed.