Wat is een high tea

De echte ”high tea” is ergens ontstaan rond de 19e eeuw op het platteland van Engeland. High tea was een stevige maaltijd rond zes uur in de avond, bedoeld voor de boeren die de hele dag gewerkt hadden op het land. In Nederland kennen wij ‘high tea’ als iets totaal anders, iets wat meer te vergelijken is met het Engelse ‘afternoon tea’.

Wat is een high tea?

Een high tea staat in het teken van het drinken van thee. Bij een high tea krijg je naast de thee, sandwiches, scones met clotted cream en jam, vaak wordt dit aangevuld (aanvankelijk van wat je neemt) met brownies, muffins, cupcakes, bonbons, petit fours en een hartige taart.

De high tea wordt dan ook vaak in de middag genuttigd. Tegenwoordig kan je het ook op vele plaatsen in Nederland doen (bijvoorbeeld: high tea Den Haag), en het is leuk om te doen met je vriendengroep, met een vriend(in) of met bijvoorbeeld een bedrijfsuitje. De thee is vaak onbeperkt, en er wordt naast thee vaak ook nog koffie of andere sappen geschonken. Vaak zit er wel een tijdslimiet en betaal je voor een bepaalde periode met een high tea.

Bent u geïnteresseerd in een high tea, schrijf u zich dan snel in voor een high tea bij u in de buurt!