Subsidies warmtepomp

Als men een subsidies op een warmtepomp wil kan men die in veel gevallen krijgen. Subsidies warmtepomp kunnen variëren waardoor het goed is om voorbereid te zijn en te weten waar men dit kan krijgen. Deze energiezuinige apparaten worden erg gewaardeerd en kunnen de energiekosten flink inperken. Daardoor is het erg handig om er een subsidiëring op te krijgen die helpt met het terugdringen van de initiële kosten.

Er zijn diverse warmtepompen waar men voor in aanmerking kan komen om de prijs te reduceren. Zo is het mogelijk om subsidies te krijgen op water-water warmtepompsystemen, maar ook grond-water pompen. Deze zijn doorgaans erg duur waardoor het goed is dat deze installaties gesubsidieerd worden.

Water-water warmtepomp subsidie

In het geval van een water-water warmtepomp zal de subsidie goed uitkomen vanwege de kosten die ermee gemoeid zijn. Voor een gewone installatie betaalt men al enkele tienduizenden euro’s wat in sommige gevallen wel kan oplopen tot veertigduizend euro. De reden hiervoor is simpel. Het is niet het apparaat wat zo duur is, maar de werkzaamheden die verricht moeten worden om de installatie te laten werken. Zo zal er gesubsidieerd worden op de boring om de buizen in de aarde tot het grondwater aan te kunnen leggen. Daarvoor zijn kostbare middelen voor nodig die op deze manier in prijs gereduceerd kunnen worden. Een subsidie op een water-water warmtepomp kan op die manier helpen bij de aankoop.

Grond-water warmtepomp subsidie

Voor een ander apparaat kunnen ook subsidies aangevraagd worden. Dat is de grond-water warmtepomp. Deze installatie wordt ook deels in de grond geplaatst. In dit geval is dat dan niet om tot het bodemwater te komen, maar om op een diepte te komen waar de aarde een onveranderlijke temperatuur heeft. Deze warmtepompsystemen kunnen dus een flinke subsidie krijgen indien men daar naar vraagt. Lees daarover meer op onze website.