Laat uw roetfilter verwijderen

Een roetfilter is het gedeelte van de uitlaat dat de uitstoot van roetdeeltjes tegen moet gaan. Een roetfilter is ontwikkeld om schade aan het milieu te verminderen, maar een roetfilter kan daarentegen kan een roetfilter ernstige schade veroorzaken aan de motor van uw voertuig.

Waarom een roetfilter verwijderen?

Door je roetfilter te verwijderen voorkom je kleine, maar ook grote schade aan uw motor. Bovendien verbruikt je auto minder brandstof door regeneratie. Hierdoor bespaart u op basis van uw brandstof al een hoop euro’s. Bovendien zijn de onderhoudskosten ook veel minder, aangezien u uw roetfilter niet continu moet opschonen. En zonder een roetfilter is de auto ook minder storingsgevoelig.

Een roetfilter verwijderen kent dus vele voordelen. In eerste instantie is het verwijderen van de roetfilter natuurlijk wel een redelijk prijzige ingreep, maar je moet altijd naar de toekomst kijken. Als u niet uw roetfilter verwijderd zuipt uw auto gewoonweg meer benzine. Dit betekend automatisch dat de benzinekosten van uw auto gewoon hoog zijn. Daarnaast kan het zijn dat uw motor kapot gaat door de roetfilter. Het is algemeen bekend dat de kosten van een kapotte motor niet laag zijn.

Wilt u ook uw roetfilter of DPF filter verwijderen? Klik dan op de linkjes in dit bovenstaande blog!