Markiezen, screens of toch rolluiken?

Waar je vroeger de keuze had voor standaard zonwering of markiezen is het assortiment van deze tijd vele malen uitgebreider geworden. Bent u op zoek naar nieuwe zonwering voor uw woning of bedrijfspand en wilt u graag weten welke mogelijkheden er zijn? Lees dan dit artikel met handig tips over zonwering.

Karakter of functioneel?

Voor veel bedrijfspanden heeft zonwering een functionele werking. Toch is het belangrijk om een juiste keuze te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zonwering waar u wel naar buiten kunt kijken, maar zonlicht tegengehouden wordt. Wel zo prettig voor uw personeel, toch?
Bij de vaak wat oudere panden heeft zonwering een hele andere functie. Naast dat het de woning koeler moet houden is het ook belangrijk dat de zonwering extra karakter aan de woning geeft. Vaak wordt er dan gekozen voor markiezen.

Laat u goed adviseren

Het is raadzaam om u goed te laten adviseren over de mogelijkheden. Daarnaast kunt u het beste offertes vergelijken van zonweringsbedrijven bij u in de regio. Uit de praktijk blijkt dat de verschillen nogal uiteenlopen. Wanneer u eenmaal een keuze heeft gemaakt gaat u samen met het zonweringsbedrijf de situatie op locatie bekijken. Vaak hebben bedrijven ook de service om uw oude zonwering weer mee te nemen. Vraag hier gerust naar.

Je ziet ze steeds vaker….

Screens en rolluiken. Je moet er van houden maar bij veel nieuwbouwwoningen worden ze geplaatst. Rolluiken hebben daarnaast ook twee functies. Ten eerste natuurlijk als zonwering maar ten tweede fungeren ze ook uitstekend als inbraakpreventie. Mede daarom worden rolluiken ook vaak bij bedrijfspanden geïnstalleerd.
Screens zijn strakke zonweringen die voor het raam langs schuiven in een rails. Ze zijn in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar en daarom erg populair bij vooral jongere woningbezitters. Screens zijn kenmerkend door een strakke uitstraling.