Het kopen van beloopbaar glas

Als het om glas zat zijn er tal van toepassingsmogelijkheden. Je hebt brandwerend glas, glas voor in de douche, draadglas, figuurglas, isolatieglas, monumentaal glas etc. Je hebt ook glas waar je gewoon op kunt lopen. Dit wordt beloopbaar glas genoemd en dit kun je bij diverse glashandelaren in Nederland kopen.

Als het om beloopbaar glas gaat moet je niet denken dat dit speciaal glas is, want in feite is dit een glasplaat die iets dikker is. Op deze manier kun je er op lopen en er wordt bij beloopbaar glas gebruik gemaakt van diverse geharde of ongeharde lagen glas en folie. Wanneer er een breuk ontstaat in het glas zijn de andere lagen glas en folie sterk genoeg om alsnog voldoende gewicht te kunnen dragen.

Je kunt voor beloopbaar glas kijken als je een glazen trap wilt hebben. Daarnaast zijn er nog tal van andere toepassingsmogelijkheden. Je kunt onder het glas ook verlichting plaatsen. Op deze manier krijg je een ruimte die op een andere manier is verlicht.

Beloopbaar glas is zoals aangegeven dikker dan gewoon glas. Het is dus ook aanzienlijk zwaarder. Beloopbaar glas van 1000 bij 1000 millimeter weegt circa 80 kilo als deze een dikte heeft van 30 millimeter. Verder moet je kijken naar hoe vaak er op de trap zal worden gelopen en of je een heldere of matte ruit wilt. De uiteindelijke prijs hangt van af de diverse wensen die je hebt. De dikte bepaalt voor een groot deel de prijs, maar ook eventuele extra opties bepalen de uiteindelijke prijs.