Generator huren

Het is natuurlijk niet leuk als de stroom uitvalt. Als dat maar korte tijd duurt is het meestal niet zo’n probleem. Een huishouden kan wel een paar uur zonder stroom zonder dat er grote problemen ontstaan. Maar stel dat de stroomuitval langer duurt, dan wordt het wel vervelend en besef je hoeveel apparaten er met stroom werken. Je koelkast en vriezer werken niet meer, je bent niet meer bereikbaar via je vaste telefoon, je kunt je mobiel niet meer opladen. Geen TV kijken, geen radio luisteren. ’s Avonds in het donker zitten, want de lampen doen het niet.

Langdurig zonder stroom kan een probleem zijn

Wat doe je als je langdurig zonder stroom zit en het ziet ernaar uit dat het niet op korte termijn kan worden opgelost? Juist: een generator huren. Met een generator kun je tijdelijk de stroomvoorziening op gang houden voor apparaten die niet zonder kunnen. Misschien heb je niet de capaciteit die je normaal gesproken hebt, maar de noodzakelijke apparaten kunnen wel gewoon blijven werken met een generator.

Een generator kan levens redden

Alle ziekenhuizen hebben een noodstroomvoorziening met generatoren voor als de stroom uitvalt. Die houdt cruciale apparaten aan de gang zoals op de intensive care, de couveuseafdeling en in de operatiekamers als de stroom uitvalt. Deze generatoren worden regelmatig getest omdat ze natuurlijk niet mogen weigeren als het er op aan komt. Maar ook voor een gewoon huishouden kan een generator huren uitkomst bieden als de netstroom is uitgevallen.