Design van karpet

Een van de belangrijkste aspecten bij het inrichten van je interieur is design. Design komt overal terug. Dit kan zijn in je meubels, het geheel van je woonkamer en natuurlijk in je karpet. Tenminste, wanneer je van plan bent karpet aan te schaffen. Doordat de trends constant blijven veranderen komen er ook constant nieuwe soorten designs bij. Zo is het bij vloerkleden nu zo dat er steeds vaker wordt gekozen voor meerdere designs in het tapijt en daarmee wordt er een geheel gevormd. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van meerdere kleuren wat vaak een verrassend effect tot stand kan brengen. Het is wel een stuk gewaagder dan het kiezen voor de standaard kleuren, maar het leidt vaak tot positieve reacties.

Het design van karpet is net als bij meubels verschillend. Ook zijn er grote verschillen tussen de diverse karpetten vloeren. Er zijn uitvoeringen die hoogpolig zijn en er zijn die laagpolig zijn. Welke uitvoering je kiest hangt af van je eigen wensen. Wanneer je een strak interieur hebt zal een hoogpolig karpet niet direct heel mooi staan bij je interieur, maar wellicht vind je dit juist heel mooi. Het voordeel van hoogpolig tapijt is daarnaast dat het goed isoleert en dus warmer aanvoelt.

Advies

Wanneer je door het grote aanbod de bomen door het bos niet meer ziet, kun je een verkoopadviseur van karpet vragen welk karpet je het best kunt kiezen en welke dus het best bij je interieur past. Wat kan helpen is om foto’s mee te brengen naar een showroom, zodat de adviseur op basis van deze foto’s advies kan geven.