Sauna en blokhut in één

Handig! Een sauna in een blokhut voor in de tuin. Zo bespaar je ruimte, zit je niet met het gebrek aan plek binnen en beschik je over een buitensauna. Iets voor bij jou in de tuin?

Sauna en blokhut in 1

Aan wellness en luxe wordt steeds meer aandacht besteed. Daardoor is de (buiten)sauna een echte trend geworden, omdat deze het mogelijk maakt thuis te kunnen ontspannen. Een grote tuin hoef je voor een buitensauna niet te hebben, een kleine blokhut van 2,50 bij 2,50 meter is al voldoende om een sauna te plaatsen. Heb je (plek voor) een grote blokhut? Overweeg dan een jacuzzi of fitnessapparatuur bij de sauna te zetten. Zo creëer je je eigen ontspanningsruimte!

Tips voor een blokhut met sauna

Wanneer je kiest voor een sauna in de blokhut, dien je rekening te houden met de volgende aspecten:

–       Je kunt kiezen voor een compleet saunahuisje, maar ook een blokhut aanschaffen en hier een sauna in laten plaatsen. Zowel sauna’s als blokhutten zijn namelijk verkrijgbaar in vele maten en modellen en met verschillende mogelijkheden.

–       Als je van de blokhut een ontspanningsruimte wil maken, denk dan aan het plaatsen van zaken zoals een douche, jacuzzi, fitnessapparatuur, comfortabele stoeltjes, omkleedruimte etc.

–       Als je een blokhutsauna aanschaft, kijk dan goed naar welke onderdelen erbij worden geleverd. Behoren er bijvoorbeeld banken, rugleuningen, hoofdsteunen, een saunakachel en een saunalamp tot het geheel? Welke accessoires worden meegeleverd?

–       Let er op dat de blokhut goed geïsoleerd is! Dit geldt voor de wanden, dak, vloer en glas.

–       Ga bij de gemeente na of je van tevoren een bouwvergunning moet aanvragen.