Hoe kun je meer bewegen

Tja, we weten het allemaal wel: we moeten meer bewegen. Tegenwoordig brengen we te veel uren door achter een bureau, werkend op onze laptop, of op de bank, Netflix kijkend. Dit is niet goed voor ons lichaam, want we hebben nu eenmaal minstens een half uur beweging nodig per dag. Dit klinkt niet zo veel, maar denk eens kritisch na over jezelf, haal je dit elke dag? En dat is dan nog maar het minimum. Veel mensen trekken meteen een chagrijnige kop wanneer ze denken aan moeten sporten. En ik zal eerlijk toegeven, ik hoor bij deze groep mensen. Maar, er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om meer te bewegen, zonder dat het stom is. Deze tips zal ik in dit artikel met jullie delen!

Tegenwoordig is het heel gewoon dat je overal met de auto heengaat. Het is natuurlijk een luxe als je dit kunt doen, maar is het wel altijd nodig? Als je niet ver hoeft, dan kun je natuurlijk ook de fiets pakken of lopend gaan. Dit is niet alleen beter voor jou, maar ook voor het milieu.

Veel kinderen vinden het geweldig om een trampoline te hebben. Het is een manier van bewegen die alle kinderen eigenlijk wel leuk vinden en zelfs voor volwassenen is het leuk om te doen! Springen is een hele goede beweging voor je lichaam, waarbij je alle core-spieren goed kunt trainen. Koop voor de veiligheid wel altijd een trampoline met veiligheidsnet.

Een ander trucje dat je gemakkelijk kunt invoegen in je dagelijkse routine is de trap nemen. Traplopen is best wel vermoeiend en is ook een goede training voor je conditie en beenspieren. Neem dus overal waar het mogelijk is de trap en ga niet meer met de lift. Dit is toch al snel een paar keer per dag, en zo veel moeite is het niet!