Hoe je sportprestatie verbeteren?

Het antwoord dat we jou gaan aangeven gaat je verassen en zal zeker en vast niet het antwoord zijn waar je als eerste denkt als je de titel leest.  Na een aantal onderzoeken heeft men ondervonden dat  het sap dat je in een biet kan terug vinden gezond is . Vooral topatleten maken meer en meer gebruik van dit sap , het heeft ondertussen al de benaming  van ‘natuurlijke doping’ verkregen.  Maar is bietensap nu echt zo gezond en goed voor een sporter? En is het een alternatief voor goede voedingssupplementen?

Rode bietensap is wel niet direct iets wat je gaat lekkervinden als je het drinkt dus je moet er wel zeker en vast even aan wennen.  Bietensap is wel effectief gezond voor je lichaam vooral voor mensen die pas ziek warren, mensen die al iets ouder zijn en voor sporters  brengt het veel voordelen met zich mee.  Bietensap  brengt verschillende voordelen zoals een betere weerstand en een makkelijkere zuurstofopnamen met zich mee.  Indien je natuurlijke middelen tegen hoge bloeddruk neemt  kan je dit ook verminderen indien je veel bietensap drinkt, daarbij gelooft men ook dat het kanker remmende werking heeft.

De bijnaam die we hierboven  al vermeld hebben is niet toevallig uitgekozen wat volgens onderzoek zou bietensap een duidelijke verbetering van je uithoudingsvermogen zorgen.  Volgens het onderzoek zou het ervoor zorgen dat je uithouding met maar liefst 16% vooruit zou gaan.  De reden dat je meer zuurstof aanwezig hebt in je bloed komt doordat bieten een overvloedige bron van nitraat bezitten  dat in je lichaam nitraatoxide wordt.  Nitraatoxide zorgt dat  je lichaam efficiënter met  zuurstof omgaat waardoor  het duidelijk is dat je lichaam beter sport inspanningen kan leveren omdat je spieren hierdoor efficiënter gebruik maken van de zuurstof waardoor je langer kan volhouden, het klinkt natuurlijk zeer logisch.