Buikspieren trainen voor een sixpack

Op het internet verkondigen veel websites dé manier om een sixpack te krijgen. Ik doe bij deze een poging om deze illusie uit de wereld te helpen. Dé manier bestaat namelijk helemaal niet. Ieder persoon verschilt en verdient een andere aanpak. In dit artikel geef ik je een aantal tips die van belang zijn bij het ontwikkelen van een sixpack.

Het krijgen van een sixpack  hangt van twee factoren af. De eerste factor is dat je goed ontwikkelde buikspieren moet hebben. En de tweede is dat je je vetpercentage naar beneden moet helpen. Dit doe je uiteraard door minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrand (visa versa). Een voedingsschema kan een goede manier zijn om je voeding onder controle te krijgen

 

Het trainen van je buikspieren lijkt zo moeilijk nog niet. Maar toch gaat het vaak fout. Het trainen van je buikspieren schiet er bij mensen vaak bij in. Je laat tenslotte liever een buikspieroefening zitten dan een borstoefening. Om dit te voorkomen raad ik je aan om de buikspieroefeningen als warming-up te gebruiken.

Uiteindelijk is de uitvoering van oefening erg belangrijk. Deze moet gecontroleerd zijn en je zult constant spanning op je buikspieren moeten houden. Het is aan te raden om de oefening langzaam uit te voeren, zodat je de controle behoudt. Tevens is het dan makkelijke je ademhaling te regelen. Wanneer je elke training je buikspieren 10 á 15 minuten traint en je voeding op orde hebt, worden de buikspieren vanzelf zichtbaar. Vergeet niet de oefening iedere trainingen weer wat moeilijker te maken.