Bedsteun solid

Een bedsteun is een handig hulpmiddel

Wanneer iemand langdurig bedlegerig is dan zijn er verschillende hulpmiddelen die het leven voor de patiënt maar ook voor de verzorgers aangenamer kunnen maken. Wanneer een patiënt 24 uur per dag aan bed gekluisterd is wil hij natuurlijk wel zo veel mogelijk aan het dagelijks leven in huis deelnemen. Dat kan door hulpmiddelen aan te schaffen. Je kunt een bedsteun solid kopen om de patiënt te ondersteunen bij dagelijkse handelingen.

Veilig in en uit bed met een bedsteun

Veel ongelukken met ouderen en gehandicapten gebeuren als ze uit bed vallen of vallen tijdens het in of uit bed gaan. Met een bedsteun voorkom je dit risico eenvoudig. De bedsteun wordt onder het matras geschoven zodat hij stabiel staat. Hij is daarvoor in hoogte verstelbaar. De bedsteun is ideaal te gebruiken met een hoog laag bed van de thuiszorg. De verzorging van de patiënt wordt ook een stuk gemakkelijker met deze bedsteun omdat hij of zij deels zelfstandig in en uit bed kan komen.

Handige hulpmiddelen voor bedlegerige patiënten

De bedsteun solid is nog maar één voorbeeld van de vele handige hulpmiddelen die verkrijgbaar zijn om het leven van minder mobiele patiënten aangenamer te maken. Zo kunnen zij langer thuis blijven wonen of thuis herstellen van een operatie of een andere aandoening. Laat je altijd door een deskundige adviseren over de aankoop van hulpmiddelen als je thuis een zieke of gehandicapte wil gaan verzorgen. Zij kunnen je tips geven welke hulpmiddelen het handigst zijn in de specifieke situatie.