Sky Radio in de spotlights

Sky Radio is een populaire radiozender in Nederland. De zender is in 1988 is opgericht en richt zich op volwassenen tussen de 25 en 54 jaar oud. De genres die worden afgespeeld zijn vooral pop- en rockmuziek van de jaren tachtig tot het heden. De rode lijn ligt bij de muziekselectie vooral bij muziek zonder extremen. Rap- en dancemuziek wordt zoveel mogelijk ontweken door de zender.

De afgelopen jaren heeft de zender de hits flink moeten moderniseren. De huidige playlist werd vervangen door een lijst met hits die veel actueler zijn. Verder zijn er op de zender geen diskjockeys te horen tussen de muziek door. De enige reden om de muziek te onderbreken is voor nieuws, verkeer, weer en reclame.

In 2006 kwam Sky Radio met de muziekgarantie. Dit houdt in dat er op de zender nooit hetzelfde liedje twee keer op een dag gedraaid wordt. Helaas heeft Sky Radio zich hier niet aan kunnen houden en in 2008 al stopte met deze belofte. In 2011 heeft de radiozender het weer geprobeerd, maar helaas weer zonder succes. In 2013 hief de radiozender deze belofte wéér op.

Bijna de gehele maand december staat de radiozender bekend als The Christmas Station. Vanaf de eerste kerstdag draait de zender The Christmas Top 50 uit. Hierin staan de beste kerstnummers aller tijden. Dit programma bereikt zeer veel mensen, tot wel zes miljoen luisteraars. Ieder jaar vanaf 1 oktober is deze zender non-stop op de radio luisteren op een internet radio als Sky Radio: The Christmas Station.

Sky Radio is ook in het buitenland actief. In Denemarken en Zweden heeft de zender in het verleden een frequentie gehad, maar spijtig zijn deze alle twee weer opgeheven door een te zware concurrentie. In Zweden was de zender actief tot 1999 en in Denemarken was de zender actief tot 2005.