Webdesign en zo

Een goede website heb je niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen. Ten eerste moet je rekening houden met de voorkeuren van je doelgroep. Daar moet je eerst onderzoek naar doen voordat je de website gaat laten bouwen.

Je moet heel wat weten van je doelgroep. Hoe is hun technische bekwaamheid bijvoorbeeld met computers? Welke browser gebruiken ze? Welke versie van die browser? En wat komen ze eigenlijk zoeken als ze op jouw website terecht komen? Hoe oud zijn ze gemiddeld? Zijn het meer vrouwen dan mannen of andersom? Wat zijn hun interesses en wat is de link met jouw bedrijf? Website ontwikkeling Zoetermeer weet er alles van af. Zij doen al jaren een doelgroep onderzoek voordat ze een website bouwen.

Als je alles van je doelgroep af weet, kun je daar het uiterlijk van je website op aanpassen. Dat kun je bereiken door een mooie achtergrondje, goed kleurgebruik, goed gebruik van lettertypes en ook een goed design wat betreft gebruikersgemak. Je weet wat je gebruikers komen doen. Dus zorg er dan ook voor dat zij nooit lang hoeven te zoeken. Houdt een maximum aan van 2 tot 3 muisklikken voordat de gewenste informatie te zien is. Je zult zien dat de bezoekers van je website dan graag klant bij je willen worden.

Bezoeken jouw klanten of je prospects misschien jouw website vooral met een smartphone of tablet? Zorg er dan voor dat je website een responsive website is. Een responsive website heeft de eigenschap zich aan te passen aan de grootte van de monitor waarop hij getoond zal gaan worden. Het is uiteraard de bedoeling dat je website op zijn mooist is op alle apparaten.

Bij het maken van een website komt meer kijken dan dat je je wellicht van te voren had voorgesteld.