U wil een nieuwe computer kopen?

U loopt met het idee rond van “ik wil een nieuwe computer kopen”, maar u weet helemaal niet wat er voor u geschikt is? Dan probeer ik u via dit korte artikel enkele belangrijke zaken weer te geven waarop u best dient te letten wanneer u een nieuwe computer wenst te kopen.

Computer kopen

Eerst en vooral dient u voor u uit te maken wat u precies wenst. Er zijn namelijk twee grote groepen van computers, de eerste groep zijn de draagbare computers zoals laptops, en eventueel zelfs tablets. Deze groep is zoals de naam zegt: mobiel. Dus indien u veel op verplaatsing dient te werken, zal je best uitkijken naar een degelijke laptop of tablet zodat je steeds mobiel bent maar toch op een degelijke manier uw werk kan uitvoeren.

Een tweede grote groep van computers is de desktop pc’s. Deze groep is niet bedoeld om mobiel te zijn, maar is wel de meest krachtige groep van computers. Deze groep wordt meestal gebruikt op kantoren of voornamelijk bij gamers. Het is zo dat voor dezelfde prijs van een laptop, je een computer hebt die tot wel 40% sneller kan zijn.

Een nadeel hiervan is wel dat je niet meer mobiel bent, en dat je toch een degelijke bureau met redelijk wat plaats dient te voorzien.

Indien er omtrent deze twee groepen nog vragen zijn, of u wenst met uw idee “ik wil een computer kopen” toch nog wat extra uitleg, dan bestaan er ongetwijfeld ervaren computer verkopers die u zonder aarzelen verder willen helpen.