3 tips voor het vinden van de beste Webdesigner

Om te komen tot het vinden van de beste webdesigner is het verstandig eerst ruimschoots onderzoek te doen. Wie of wat die samenwerkingspartner moet zijn, komt namelijk best wel nauw.

1. Techniek

Welke technieken men gebruikt is één van de eerste zaken die u zich moet afvragen. Wilt u uw eigen website beheren en wat betekent dat dan voor de techniek? U kunt veel overlaten aan de technische partij, maar soms kan het veel handiger zijn het onderhoud van uw website binnen eigen bereik te houden.

2. Portfolio

Dan komt het punt van het gevoel dat u heeft wat betreft de betrouwbaarheid van het internetbureau in kwestie. U kunt reviews lezen op internet om hier een goed beeld bij te krijgen, of referenties uit bijvoorbeeld een portfolio af te gaan, om te kijken of deze voorbeelden u aanspreken of om hier wellicht wel persoonlijk contact mee te leggen.

3. Kosten

Treedt men in contact met een websitebouwer, dan zal er vaak een persoonlijk gesprek plaatsvinden waarin u kritische vragen kunt stellen om te juiste keuze te kunnen maken. Uiteindelijk zal er dan een offerte volgen, waarbij uw keuze zal vallen of staan. Want de te verwachten financiële impact van het starten een dergelijk project zijn evenmin zo belangrijk als het gevoel, de betrouwbaarheid en het portfolio.

Alternatieven

Leidt uw onderzoek uiteindelijk toch tot niets? Met sommige tools kunt u ook zelf proberen een website te starten. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf een Startpagina maken. Of een website starten via WordPress.com. Binnen een behapbaar aantal stappen zet u zo zelf een website online met content naar keuze en houdt u alles in eigen beheer. Bovendien hoeft dit daardoor vaak niets te kosten, anders dan een eigen tijdsinvestering.