Onder contract bij een payroll

Afgelopen augustus 2013 kreeg mijn broer een e-mail van een bedrijf (dat gespecialiseerd is in payrolling) over het overgaan van het contract bij een uitzendbureau naar een contract bij een dat desbetreffende payroll bedrijf.

Het verschil tussen een firma dat gespecialiseerd is in payrolling en een uitzendbureau is dat, in geval van payrolling het inlenende bedrijf de werknemer zelf werft en dat de terbeschikkingstelling door het payroll bedrijf veelal voor onbepaalde tijd is.

Wat is een payroll bedrijf?

Als een onderneming of bedrijf een payroll inhuurt geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van het desbetreffende payroll bedrijf.

Eerder moest mijn broer maanden bellen over uren, vakantie uren en het niet ontvangen van loonstroken. Dit hoefde hij niet meer, en dit voor hem ideaal. Alles stond duidelijk in het contract, de loonstroken zijn helder en als er vragen zijn worden deze goed beantwoordt.

Waarom maken niet meer werkgevers gebruik van deze expert op het gebied van loonadministratie, zodat er op dit gebied geen klachten van werknemers zijn? De eindconclusie is duidelijk en direct, informeer of je werkgever is aangesloten bij een payroll bedrijf of laat deze dat doen! Voor alle partijen werkt dit namelijk een stuk prettiger